Groeperingen anti gemeentelijk hondenbeleid

In  Nederland komen er steeds meer groeperingen van hondenbezitters in actie die tegen het gemeentelijk hondenbeleid zijn. Dit is op zich logisch. Want er zijn miljoenen hondenbaasjes in Nederland die allemaal plezier willen beleven met hun hond (en).

En als je dan een gemeente hebt die nauwelijks faciliteert en niet luistert naar de wensen van hondenbezitters dan is het voor de hand liggend dat mensen in opstand komen. In tal van Nederlandse gemeenten hebben de hondenbezitters zich al verenigd. Deze site is ook bedoeld om deze groeperingen bij elkaar te brengen. Ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen is wat we eigenlijk willen bewerkstelligen. Nederland is toe aan positief hondenbeleid toch?

Een voorbeeld van een dergelijke vereniging is De Gebeten Hond in Leeuwarden. Zij presenteren zich hieronder. Zijn er nog meer vergelijkbare groeperingen, meldt je hier. Samen staan we sterk(er)!

De Gebeten Hond (gemeente Leeuwarden)

De Gebeten Hond is een vereniging die zich inzet voor een hondvriendelijk beleid in de gemeente Leeuwarden. We zijn begonnen als actiegroep; binnen een week hadden we honderden handtekeningen van gelijkgestemden.

We kregen het advies om een zogenaamd burgerinitiatiefvoorstel bij de gemeenteraad in te dienen; zo zouden onze wensen serieus door de Raad besproken worden.

We hadden vijf wensen: meer losloopgebieden, meer hondenpoep afvalbakken, van hondenbelasting een doelbelasting maken, positievere berichtgeving van de gemeente in de media als het over honden ging en het afschaffen van de vieze stroken gras waar je de hondenpoep mocht laten liggen. Overal opruimen dus!

Eigenlijk is alles gehonoreerd al blijven er altijd nog wensen. Een daarvan is het losloopbeleid: er zijn vele losloopterreintjes gerealiseerd in de stad maar voor een echte wandeling met de hond los in een van de drie groene gebieden nabij Leeuwarden gelden nog teveel beperkingen. Loslopen mag daar maar op zeer beperkte stukken. Wij zouden graag in de winter overal los willen lopen en in de parken bijvoorbeeld vóór tienen en na negenen, als er geen ouderen of moeders met kinderen eendjes voeren.

Gebeten hond anno 2013
We hebben onszelf dus niet opgeheven; integendeel, we zijn nu een vereniging, met leden en we blijven in ons overleg met de gemeente (twee keer per jaar en verder per mail) verder inspannen voor alle hondenbezitters in Leeuwarden. Als er overige / vergelijkbare groeperingen in Nederland behoefte hebben aan een toelichting kijk dan eerst even op onze website. Al u dan nog meer vragen heeft of behoefte aan nadere informatie dan kunt u contact opnemen met Suzanne Zaal van de Gebeten Hond. Voor verdere informatie zie www.degebetenhond.nl.

 

 

 

Deel dit bericht op Social Media en / of volg ons om up2date te blijven!

Facebook Twitter Email